Cristina Coman este psiholog clinician și psihoterapeut acreditat de Colegiului Psihologilor din România, având specializare în psihoterapie de cuplu și familie sistemică, terapie sexuală, hipnoterapie, expertiză judiciară, psihoterapie cognitiv comportamentală. Este de asemenea Educator Parental atestat C.O.S.
Este licențiată în Drept, Psihologie și Programul Compact de Studii Psihopedagogice din cadrul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic.
Profesează în domeniul sănătății relaționale și psihologice în cadrul cabinetului privat din București. Acordă servicii de consiliere și psihoterapie pentru copii, adolescenți, adulți, cupluri și familie.
De-a lungul anilor a participat la numeroase programe, workshop-uri și conferințe, preocupată permanent de îmbogățirea bagajului informațional din domeniul psihologiei si psihoterapiei. Consideră că în psihologie autoeducația nu se termină niciodată, pentru că viața însăși evoluează și teoriile se schimbă.
“Parentajul conștient și eficient reprezintă una dintre preocupările de bază ale cercetărilor mele. Potrivit convingerilor că cel mai puternic impact asupra sănătății psihice și emoționale ale ființei umane este generat în copilăria timpurie de părinți, apare necesar ca aceștia să înțeleagă modul de manifestare a rolului de părinte prin raportare la nevoile de bază ale copilului. Tehnicile și instrumentele terapeutice pe care le folosesc pornesc de la premisa că pe ȋntreg parcursul vieţii, starea de siguranţă, protecţia, iubirea și acceptarea se manifestă aşa cum au fost ele integrate ȋn copilărie, în mod unic pentru fiecare individ. Indiferent de vârsta la care o persoană solicită ajutor, în orice moment, povestea sa de viață poate fi rescrisă iar starea de bine a individului poate fi construită.’’